Известие

Collapse
No announcement yet.

Антифриз - отлагания...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Антифриз - отлагания...

Карам с антифриз Парафлу. Смениха ми го миналата година.
    По стените на комп.казанче имаше полепнали гадни отлагания /нещо като котлен камък/ в синкаво-зелено-сиво. През лятото не издържах, свалих казанчето, вкарах едър промит пясък вътре заедно с вода и след яко клатене се изми перфектно. Стана като ново. Оттогава изминах 5 000 км. и по казанчето имам пак доста отлагания. Антифризът не е много бистър и е зелен.

Нормално ли е това или има проблем?

П.С. Ако някой реши да мие казанчето като мен с пясък, да го предупредя, след тази промивка трябва зверско плакнене, за да не остане дори песъчинка, иначе сигурно е опасно за системата.
    '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Re: Антифриз - отлагания...

Първоначално публикувано от Hristo_156
    Карам с антифриз Парафлу. Смениха ми го миналата година.
    По стените на комп.казанче имаше полепнали гадни отлагания /нещо като котлен камък/ в синкаво-зелено-сиво. През лятото не издържах, свалих казанчето, вкарах едър промит пясък вътре заедно с вода и след яко клатене се изми перфектно. Стана като ново. Оттогава изминах 5 000 км. и по казанчето имам пак доста отлагания. Антифризът не е много бистър и е зелен.

Нормално ли е това или има проблем?

П.С. Ако някой реши да мие казанчето като мен с пясък, да го предупредя, след тази промивка трябва зверско плакнене, за да не остане дори песъчинка, иначе сигурно е опасно за системата.
    Виждал съм нови антифризи да се отлагат, не мисля, че е страшно, щом цвета е като на антифриза, отлагането ако е червеникаво кафяво, тогава си за промивка, а с пясък да миеш си е опасно, помпата ще замине от него ако попадне в системата.
    sigpic
    === 75 1.8 T '86 ===
    === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Първоначално публикувано от Dexer
      Виждал съм нови антифризи да се отлагат, не мисля, че е страшно, щом цвета е като на антифриза, отлагането ако е червеникаво кафяво, тогава си за промивка, а с пясък да миеш си е опасно, помпата ще замине от него ако попадне в системата.
      Благодаря ти Dexer! За помпата го имах предвид, затова съм промивал казанчето с маркуч 15 минути, докато се уверя, че е напълно чисто.

Comment

Първоначално публикувано от Hristo_156
        Целата система се мие отлично с ЦВИКА . По-добро нема.

Comment

Наи вероятно имаш нова гарнитура на главата
          Колата е била прегрявана

Това ти го каЗвам от опит. Недопостимо е каквито и да е отлаганиа да има по каЗанчето, ако сте и на 15 години да е

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
            Наи вероятно имаш нова гарнитура ...
            Добре де ама къде е връзката тука? Антифризът ми е бистър, а е вече на 15 хиляди, маслото също. Значи не ги меша двете. Няма никъде течове. Между другото след твоя пост я огледах доста прецизно - за мен главата е пипана за последно в завода в Италия, когато е сглобявана. Ама щом казваш, може да си прав. Благодаря все пак за мнението!

Comment

При проблеми с гарнитура, отлаганията от маслото са сиво-черни . При теб явно е нещо друго
              147 1.6 TS

Comment

[quote=Hristo_156]
                Първоначално публикувано от "156 m-jet":2jhukt1k
                Наи вероятно имаш нова гарнитура ...
                Добре де ама къде е връзката тука? Антифризът ми е бистър, а е вече на 15 хиляди, маслото също. Значи не ги меша двете. Няма никъде течове. Между другото след твоя пост я огледах доста прецизно - за мен главата е пипана за последно в завода в Италия, когато е сглобявана. Ама щом казваш, може да си прав. Благодаря все пак за мнението![/quote:2jhukt1k]

Ами едва ли може да се раЗбере от гледане дали преди 2 или 3 години е сменяна гарнитурата, особено ако е направено както трябва

Но За отлаганиата продалжавам да тварда, це се получават от дефектна гарнитура на главата. Просто няма как иначе там да има каквито и да е отлаганиа

Comment

Първоначално публикувано от lazy
                  При проблеми с гарнитура, отлаганията от маслото са сиво-черни . При теб явно е нещо друго
                  Да. При мен е между бяло и светло-синьо. Нещо подобно на талк. Много е тънко като слой. Антифризът е иначе абсолютно чист. Няма никакви следи от масло. Обикновено маслото като по-леко от водата изплува отгоре.

Comment

я направи еднапромивка на мотора имам нещо превид

Comment

Working...
                    X